Avustukset

Säätiön kotipaikka on Inkoo. Sääntöjen mukaan säätiön tarkoituksena on ”edistää säästämistä, tukea kotiseutua ja vaalia säästöpankkiliikkeen perinteitä Inkoon alueella”. Säätiö tukee kulttuuria, urheilua ja muuta yleishyödyllistä toimintaa. Useimmilla avustuksien saajilla on yhteys Inkooseen, mutta säätiö tukee myös yhteistyöprojekteja yli kuntarajojen.

Avustuksia myönnetään lähinnä projektiavustuksina yhdistyksille ja järjestöille kulttuuritoimintaan, yleishyödylliseen toimintaan, urheilutoimintaan sekä lasten ja nuorten hyvinvointia edistävään toimintaan. Avustuksia ei pääsääntöisesti myönnetä suoraan yksityishenkilöille.

Hakemusten tulee olla korkeatasoisia, huolellisesti harkittuja ja hyvin perusteltuja. Niiden tulee myös sisältää hakemuksessa pyydetyt tiedot.

Hakemuskäytäntö

Hakemus tehdään tällä hakemuslomakkeella. Lomake tulostetaan, allekirjoitetaan ja jätetään säätiön hallitukselle ennen syyskuun viimeistä päivää. Hakemuksen voi jättää myös sähköisesti sähköpostilla osoitteeseen info@sparbanksstiftelseninga.fi

Avustushakemuksia vastaanotetaan kunkin vuoden syyskuun loppuun saakka. Säätiölle voi osoittaa hakemuksen ja avustuksia voidaan myöntää ympäri vuoden, mutta pääsääntöisesti avustusten jakaminen keskittyy syksyyn ja edellä mainitun hakuajan (viimeinen päivä syyskuuta) jälkeiseen aikaan.

Hakemukseen tulee liittää liitteitä, kuten yhdistyksen rekisteriote (mielellään myös yhdistyksen säännöt), viimeisin vahvistettu tilinpäätös (hallituksen allekirjoittama) ja toiminnantarkastuskertomus (allekirjoitettuna), talousarvio ja meneillään olevan vuoden toimintasuunnitelma, projektin kustannus- ja rahoitussuunnitelmat sekä yhdistyksen kokouksen pöytäkirja (sisältäen istuvan hallituksen valinnan).

Hakijat hyväksyvät, että säätiö pidättää itsellään oikeuden julkaista myönnetyt avustukset.

Tilitys

Vastaanottajan tulee antaa taloudellinen tilitys saamastaan yli 10 000 €:n avustuksen käytöstä. Tilitys jätetään sähköisesti sähköpostilla osoitteeseen info@sparbankstifelseinga.fi viimeistään vuosi avustuksen saamisen jälkeen eli seuraavan vuoden 31.12. mennessä. Pienempien avustusten kohdalla asiamies voi pyytää harkinnanvaraisesti kirjallista selvitystä.

Aikaisemmat avustusten saajat

Vuonna 2021 Inkoon Säästöpankkisäätiö jakoi lähes 370 000 € avustuksia seuraavasti:

  • Lasten ja nuorten hyvinvointi edistävä toiminta: 103 628 euroa
  • Senioritoiminta: 5 590 euroa
  • Taide, musiikki ja kulttuuri: 65 640 euroa
  • Paikallistoiminta: 168 930 euroa
  • Muu yhdistystoiminta: 25 875 euroa

Katso lista kaikista avustusten saajista vuonna 2021 täältä

Inkoon Säästöpankkisäätiö on avustanut muun muassa monitoimihalli Nylund Areenaa (aikaisemmin Inkoon Aktia Areena), kuntoportaita ja Muumileikkipuistoa Inkoon keskustassa. Lue lisää klikkaamalla alla olevia kuvia. Lue lisää kohteista klikkaamalla alla olevia kuvia.

Kuntoportaat
Tekonurmikenttä Nylund Areenan vieressä.
Muumileikkipuisto